Uttryck

Baseball är en sport som främst spelas i Nordamerika, men den är också väldigt populär i Japan, Taiwan och Sydkorea. En match i baseball spelas mellan två lag och innehåller en boll, ett slagträ och en handske. Därför påminner det mycket om brännboll, men det är inte riktigt samma sak. USA:s proffsliga för baseball heter MLB, Major League baseball. I den ingår 30 klubbar, 29 från USA och en från Kanada.

Några baseball-uttryck
Precis som flera andra sporter har baseball egna uttryck och namn på olika aktiviteter och regler inom sporten. Här är några av dem.

Slide är när en löpare slänger sig på marken under sin löpning mot någon av baserna. Detta för att bromsa farten en aning så att han kan komma åt att röra vid basplattan, något som behövs för att inte bli bränd. Sliden sker oftast med fötterna först.

Hit and run innebär att spelarna som står vid baserna börjar springa mot nästa i samma sekund som kastaren påbörjar en kaströrelse. Detta ökar chanserna att få löparna till nästa bas samtidigt som det ökar risken att slagmannen blir bränd.

Homerun är ett slag av slagmannen som innebär att han hinner springa förbi alla baser och till hemplattan, något som ger poäng. Jämför med brännbollens frivarv.