Major League Baseball

Baseball är en sport som påminner mycket om brännboll. Varje match spelas med två lag inblandade och varje lag har nio spelare. Baseball spelas med en boll, en handske och ett slagträ. I Nordamerika är baseball en väldigt populär sport och den förekommer också ofta i Asien, då främst i Taiwan, Japan och Sydkorea. Major League Baseball eller MLB är USA: s proffsliga för baseball och innehåller 29 klubbar i USA och en i Kanada. Baseball är en av världens populäraste sporter när det gäller publiksiffror.

MLB
Major League Baseball är organisationen som har mest ansvar för den högsta ligan inom baseball, major league, i Nordamerika. Det var år 1903 som MLB grundades och detta skedde efter att den gamla ligan National League och den nya, American League, hade slutit fred med varandra efter ett fiendskap.

MLB har en unik ställning över Nordamerikas professionella baseball eftersom USA: s högsta domstol år 1922 förkunnade att baseballen inte skulle lyda under de amerikanska konkurrenslagarna. MLB har en högste chef som kallas commissioner och den nuvarande heter Bud Selig. MLB sköter själva alla TV-avtal, spelaravtal, pr och spelprogram och utser även domarna till matcherna själva. MLB har också anknytning till baseballens hall of fame som en stiftelse driver.