Live betting

Att ”betta” online är förmodligen ett uttryck de flesta känner till, men har du hört talats om live betting? Det är en form av spel på sport (eller underhållning för den delen) som vuxit sig stark i takt med att den digitala tekniken utvecklats. Gillar du att följa matcher, turneringar eller event live? Då är det här något för dig – låt oss gå på djupet med begreppet live betting.

Vad går det ut på?
Vad går egentligen live betting ut på, och vad är skillnaden mellan live betting och traditionell online betting? Kort och gott går live betting ut på att du spelar samtidigt som sportarrangemanget pågår, med andra ord i realtid. När du har spelat traditionelll online betting har du spelat dina odds inför exempelvis en match, medan du med live betting istället spelar precis när saker sker. Live betting är otroligt nervkittlande och möjligheten att spela utifrån hur matchen utvecklar sig är riktigt intressant.

Idag kan du spela live betting på alla typer av sporter; allt från klassiska sporter som fotboll, ishockey och tennis till mer udda sporter som UFC eller netball. Väljer du att spela betting i live version hos en svensk sportsbook kan du räkna med ett varierat utbud när det gäller divisioner. En del bettingoperatörer har som nisch att fokusera på exempelvis lokal fotboll och därför erbjuder de live betting på lägre divisioner, medan andra sidor inriktar sig på internationell fotboll (om vi tar världens största sport som exempel).

Hur fungerar det i praktiken
När du spelar live betting kommer oddsen att förändras i takt med vad som händer under den pågående matchen. Hur då tänker du? Ett bra exempel är när något av lagen gör mål; då kommer automatiskt oddsen att förändras. Samma sak gäller om ett av lagen ligger i underläge. Oddssättningen bestäms beroende på vilket spelbolag som står för oddsen och det kan antingen vara generella odds framtagna via datasystem eller analytiskt fastställda odds från så kallade ”tipsters”.

Den gyllene regeln när du spelar live är att vara snabb i dina drag eftersom oddsen snabbt kan förändras. Ett bra live odds kan snabbt försämras och allt för mycket tvekande kan innebära att du missar det förmånliga oddset.

Saker att tänka på
Tänk på att välja ett spelbolag eller online casino som erbjuder live betting på den typ av sport just du är intresserad av. Det kan vara lätt att lockas av exempelvis generösa välkomstbonusar, men säkerställ att du också kan få ut mycket av ditt spelande på sidan.

När du spelar live ska du alltid se till att följa matchen på bästa sätt. Nu för tiden streamar de flesta spelsidor även matcherna du kan betta på live. Ett måste för att sändningen inte ska innehålla störningar är en bra internetuppkoppling, kontrollera därmed din uppkoppling i god tid innan matchen. Skulle du händelsevis inte ha möjlighet att följa en match i realtid kan du använda dig av speciella appar som ger dig ett bra underlag i form av statistik inför matchen och ditt bettande.

Ett tips från coachen är att fokusera på höga odds eftersom låga odds ger minimal avkastning och du kan lätt förlora mer än du har chans att vinna. Tänk även på att inte tippa med dina känslor; med det sagt är det alltså ingen bra strategi att alltid betta på dina favoriter. Avslutande tipset är att hålla dig påläst om sporten, lagen och det generella skadeläget bland spelare.