Betting bonus

Vi har alla sett reklamen där betting-bolagen lockar med bonusar för nya kunder och ibland låter det nästan för bra för att vara sant. Ger betting-bolagen verkligen bort pengar bara för att man registrerar sig som kund. Både ja och nej är svaret på den frågan. Det gäller att förstå hur systemet med bonusar fungerar. För det första kan sägas att det finns flertalet olika betting-bolag och väldigt många har någon form av välkomstbonus. Kraven för att utnyttja bonusarna variera en hel del i detalj mellan bolagen, men i grund och botten är principen i de flesta fall densamme. Så låt oss bena ut konceptet med insättningsbonus.

De flesta betting-bolag erbjuder en bonus för nya kunder som kallas insättningsbonus eller välkomstbonus. Det innebär att när spelaren gör sin första insättning sätts automatiskt en extra summa in på kontot. Säg till exempel att man sätter in 2000 kronor och får 1000 kronor extra att spela för. Här kommer de omtalade omsättningskraven in i bilden. Naturligtvis hade man inte i exemplet ovan direkt kunnat ta ut en totalsumma på 3000 kronor och därmed gjort en vinst på 1000 kronor för bara någon minuts arbete. Nej, då hade det varit för bra för att vara sant. Omsättningskravet innebär att du måste spela för dina bonuspengar ett visst antal gånger innan dessa kan tas ut. Det kan variera lite mellan betting-bolagen huruvida man måste spela för endast bonuspengarna, insatta pengar eller både och.

Allt som oftast finns det två grundkrav som innefattas i omsättningskraven. Det första är antalet gånger som pengarna måste omsättas. Alltså så många gånger som man måste spela för pengarna innan man kan göra ett uttag från kontot. Förutsatt att man fortfarande har några pengar kvar då vill säga. Man måste alltså vinna några gånger för att bonuspengarna inte skall spelas bort. Normalt varierar kravet mellan 3 gånger till 6 gånger.

Det andra kravet är att spelen man använder för att uppfylla omsättningskravet måste ha ett lägsta odds. Hade man försökt spela på bara resultat med väldigt hög sannolikhet som ett slags sätt att helgardera sig kommer dessa att ha ett odds som är för lågt för att räknas med i omsättningskravet. Ett rimligt exempel är att oddsen man spelar på måste vara minst 1.80.

Då har man alltså ett visst antal gånger som bonuspengarna behöver omsättas samt att dessa omsättningar behöver göras på ett spel till ett visst lägsta odds. När man spelat tillräckligt många gånger kan man göra ett uttag från sitt spelkonto.

Detaljerna i omsättningskraven varierar som sagt mellan betting-bolagen så här gäller det att läsa på ordentligt innan man registrerar sig som kund. Jämför gärna olika bolag och tycker du att ett visst bolag verkar ha väldigt hårda omsättningskrav kan det vara värt att överväga en annan aktör. Marknaden är full av betting-bolag i dag och man kan inte ta för givet att alla är lika seriösa som de större kända varumärkena. Läs på innan så slipper du känna dig lurad om du inte får ut din bonus som du hade räknat med.